Laman Utama

PAMERAN RANG DAFTAR PEMILIH SUKU 4 TAHUN 2020

SEMAKAN RANG DAFTAR PEMILIH TAMBAHAN BAGI SUKU KEEMPAT TAHUN 2020

Semakan Rang Daftar Pemilih Tambahan Bagi Suku Keempat Tahun 2020 akan diadakan bermula 27 Januari 2021 sehingga 09 Februari 2021. Orang awam yang telah mendaftar sebagai pemilih baru atau membuat pertukaran alamat dari 01 Oktober 2020 hingga 30 Disember 2020, boleh membuat semakan Rang Daftar Pemilih Tambahan ini di tempat-tempat pameran Rang melalui format Kod QR atau secara terus dari hiper rangkai yang disediakan. Sila klik di sini untuk paparan Rang mengikut Parlimen. Di samping itu, semakan juga boleh dibuat melalui laman web SPR di alamat https://pengundi.spr.gov.my.

Borang Tuntutan dan Borang Bantahan Rang Daftar Pemilih Tambahan (RDPT) ST 4/2020,boleh dimuat turun daripada senarai di bawah:

Borang Bantahan         Borang Tuntutan

JOM DAFTAR ONLINE

Pejabat Pilihan Raya Negeri Pulau Pinang ada menyediakan kemudahan kepada orang awam yang belum daftar sebagai pemilih atau bertukar alamat melalui pendaftaran secara on line .Sila melayari laman web sesawang MY SPR DAFTAR di alamat : https://mysprdaftar.spr.gov.my/“.  (klik url untuk hiper rangkai). Ikuti 3 langkah mudah untuk mendaftar secara on-line :

3 easy step

KEMPEN PROGRAM UNDI TAHUN 18 ATAS TALIAN

Memenuhi jemputan Penang Youth Development Corporation (PYDC) dalam program kempen Undi -18 atas talian pada 12 Disember 2020……….

This image has an empty alt attribute; its file name is image-3.png